Jeremy Clarkson se dal na vaření, tady jsou 3 jeho praštěné recepty

březen

5

2020

Jeremy Clarkson se dal na vaření, tady jsou 3 jeho praštěné recepty

| 2020-03-05T01:35:05+00:00 5. březen 2020 | #Clarkson#foodie |

Poté, co se hvězda Top Gearu a The Grand Tour Jeremy Clarkson vrhnul na farmaření, zabrousil do gastronomie a rozhodně vás to pobaví.

Na svém statku Diddly Squat Farm Jeremy zcela seriozně chová ovce a pěstuje zeleninu pro svůj obchod a natáčí pořad Koupil jsem si farmu. A právě tam ho napadlo, že by bylo dobré jeho produkty i stylově zpracovat. Když jej poté oslovily nedělní noviny The Sunday Times, uvolil se zveřejnit několik osobitých receptů, z nich vám několik předkládáme.

Jehněčí kotletky s ranými bramborami

Ingredience:

Ovce, rané brambory, máslo, granulovaná omáčka Bisto.

1. Zabijte ovci. Oddělte z ní kotlety. Vložte kotlety do pravé horní trouby vašeho sporáku.

2. Zavolejte výrobci sporáku a požádejte je, aby poslali chlápka, co to opraví.

3. Vyhoďte kotlety. 

4. O měsíc později, tedy poté, co to ten chlap opravil, zabijte další ovci a vložte její kotlety do pravé horní trouby. 

5. Oloupejte nové brambory. Nechávat je na bramborách je jen lenost a navíc to není zdravé, protože brambory byly ošetřené glyfosátem. 

6. Nebuďte netrpěliví. Než slejete vodu tak počkejte, než se brambory řádně uvaří. Dejte je na talíř a přidejte kousek másla. 

7. Vyjměte kotlety z trouby. V tu chvíli si uvědomíte, že jste to měli udělat dřív, protože kotlety se pečou rychleji než brambory. Ale stejně je dejte na talíř a jezte. Pokud je libo, oživte tento prostý pokrm přidáním tří vrchovatých lžic Bisto granulek do půl litru vroucí vody. Potom do směsi nalijte tuk z kotlet, aby to vypadalo, že jste tu omáčku dělali sami.

Opravář pracuje na sporáku Aga, o jehož pravé horní troubě Jeremy v receptu píše

"Jak tohle píšu," poznamenal Jeremy, "myslím na to, že mám tři ovce, které budu muset porazit. Nějak se z toho cítím smutně, ale naplňuje mě to, že jsem je mohl mít rád. A ještě větší radost mám z toho, že jsem zcela omylem vypěstoval 20 tun brambor. Bude to večeře, díky které se budu opět cítit jako mladík a bude to první véča, kterou jsem si sám vypěstoval."

Clarkson na své farmě skutečně pracuje, tuhle fotku okomentoval slovy: "Letos jsem se rozhodl zasadit racky."

Bažantí prsa

Ingredience: Bažant, křenová omáčka, houska

1. Zastřelte bažanta, a dejte si záležet, abyste ho trefili do obličeje.

2.  Položte mrtvého ptáka na znak a přišlápněte jeho roztažená křídla. Popadněte jeho nohy, opatrně, ale pevně.

3. Řekněte: Vážně se to má dělat takhle? Ale pokračujte v tahání, protože nakonec se z jeho řiti vynoří ptákovy prsa. 

4. Zahoďte všechno ostatní a položte prsa na gril nad otevřeným ohněm, kolem jehož ohniště se stejně už všichni shlukli.

5. Rožněte půl hodiny, občas otočte a podávejte s trochou smetanové křenové omáčky v housce.

Vlevo vidíte Jeremyho pastýřský koláč. Recept na něj začíná slovy: "Zavražděte ovci. Rozemelte jí pajšl a hoďte na pánev."

"Nevím, proč nám mnohem víc chutná zelenina, kterou jsme sami vypěstovali, více než ta, kterou pěstovali nějací mexikánci za minimální mzdu. Možná je to proto, že víme, že jsme na ni nemočili. Nebo protože víme, že při cestě na náš stůl nedošlo ke spálení žádného uhlíku. Ale ať už je to důvod jakýkoli, chutná prostě víc. A nemůžu se dočkat, až to udělám také s masem. Je to prostota ve své nejčistší podobě," prozradil Clarkson svoje plány do budoucna.

Ředkvičky 

1. Postavte ohrádku z dubových prken a naplňte zeminou.

2. Zasaďte ředkvičky - zvolte pikantnější odrůdu. 

3. Počkejte asi čtyři týdny. 

4. Skliďte ředkvičky. 

5. Odstraňte listy a opláchněte. 

6. Okamžitě zkonzumujte. Jakékoli zpoždění způsobí, že budou chutnat přesně jako ty mdlé ředkvičky ze supermarketu.

 

Pictures by Charlie Clift / Times Newspapers Limited, Rix Petroleum Ltd., Amazon.com, Inc. and Jeremy Clarkson

 

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.